Sinds 2011 werk ik als onderzoeker bij het Integraal Kankercentrum Nederland in Eindhoven en de Universiteit van Tilburg. Ik vind het belangrijk om onderzoek te doen waarvan de resultaten leiden tot verbetering van de zorg voor patiënten met kanker. Om dat te bereiken werken we nauw samen met artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen. Ik ben betrokken bij verschillende studies waarbij de focus ligt op het verbeteren van nazorg na kanker en kwaliteit van leven van patiënten met gynaecologische tumoren en hun partners.
In 2011 heb ik in de ROGY Care studie onderzoek gedaan naar informatievoorziening bij vrouwen met baarmoeder- en eierstokkanker. In 2014 heb ik een Fellowship ontvangen van KWF Kankerbestrijding om onderzoek te doen naar nazorg na kanker. Steeds meer mensen blijven in leven na kanker en ontvangen nazorg. Voor de inrichting van deze nazorg is nu nog weinig wetenschappelijke bewijs. In een landelijke studie onderzoeken we daarom de effecten van minder lange en minder intensieve nazorg voor vrouwen die een vroeg stadium van baarmoederkanker hebben. Verder onderzoeken we de nazorg in een landelijke studie bij vrouwen met baarmoederhalskanker. Resultaten van deze studies zullen bijdragen bij het passend maken van nazorg na kanker.
Er wordt gedacht dat de huisarts een grotere rol zou kunnen spelen in de nazorg. Aangezien we nu nog weinig weten over hoe patiënten aankijken tegen de rol van de huisarts in de verschillende fases van de kanker hebben we een studie een studie opgezet bij patiënten met een melanoom en prostaatkanker. In deze studie onderzoeken we de voorkeuren van de patiënt naar nazorg en de ervaringen met de huisarts tijdens de diagnose, behandeling en nazorg.
In een nieuwe landelijke studie onderzoeken we het ontstaan en voortduren van angstklachten en sombere gevoelens bij vrouwen met baarmoederhalskanker en hun naasten.